![]() |
WWW | Strona główna forum | Rejestracja | Garaż | FAQ | Lista użytkowników | Galeria FKP | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz wszystkie fora jako przeczytane |
Foczka miesiąca ![]() |
|
Silnik i skrzynia Wszystko o Foczych silnikach |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
Turysta
|
![]()
po 5 letniej przerwie z fordem odebrałem dla zony 4 dni temu nowego focusa.
po przejechaniu po mieście 300 km spalanie wyszło 10,7 litra - z tankowania. Dla kogos kto jedzi na co dzień Octawią 2 1,9 tdi (105 KM) ze spalaniem maks 7, litrów w mieście to jest szok Czy tak ma byc czyli 1,8 TDCI to jest benzyniak ale lejesz rope . Dodatkowo na postoju z właczona klimatyzacja komputer pokazuje spalanie 1,2 l/h gdzie w Skodzie to jest 0,7 l/h Czy juz powinienen jechac do serwisu czy on sie dotrze i to spalanie mu zejdzie Wiem że jest temat spalanie diesel ale informacje wypisywane przez kolegów w tym temcie sa dle mnie jak z kosmosu - jak wyglada kolegów 6,5 czy 7 litrów w porównaniu z moimi 10,7. tak że wolałem to zamieścic w osobnym temacie Pozdrowienia - |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni post / autor |
Nowy ford - wersja kombi ? | Gorgo | Serwis i gwarancja | 29 | 07-07-09 13:32 |
Nowy ford focus II 2008 TDCI 1.8 | Gorgo | Silnik i skrzynia | 0 | 18-06-09 16:55 |
FF Kombi 1,8 TDCI 115KM - SPALANIE!!!! | szczypas | Silnik i skrzynia | 90 | 24-08-05 22:55 |
Kontakt - |